понеделник, 6 октомври 2014 г.

"Voltage Pictures"


Основана през 2005 г., Voltage Pictures е международна компания, занимаваща се с продажби, финанси и производствена дейност, създадена от търговския агент ветеран и носител на Оскар - Никълъс Картиер и продуцента Дийн Девлин. Девлин написва и продуцира такива забележителни филми като Independence Day, Godzilla, Stargate и The Patriot. Девлин сега оглавява Electric Entertainment, където продължава да продуцира независими комерсиални филми и телевизионни предавания. За седем години Voltage има библиотека от над 175 филма. През март 2010 г., Voltage продуцира и финансира The Hurt Locker, режисиран от Катрин Бигълоу и с участието на Джеръми Ренър, Антъни Макий, Браян Джерати, Ралф Файнс, Гай Пиърс, Дейвид Морс и Еванджелина Лили. Филмът е номиниран за 9 награди Оскар и печели 6, които включват: най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарий, най-добре стилизиран, най-добър звук и най-добър подбор на звук.

През януари 2011 г., Картиер си партнира с дългогодишния холивудски ганг ръководител Крейг Флорес, за да сформира Voltage Productions, отделно от Voltage Pictures те се целят да заснемат филми в рамките на бюджет от 15-40 милиона долара. Крейг Флорес преди това е бил изпълнителен продуцент на 300 и Immortals.

След това Voltage заснема редица филми, включително Generation Um с участието на Киану Рийвс, Божана Новакович и Аделайда Клеменс, и The Whistleblower с участието на Рейчъл Уайз, Моника Белучи, Дейвид Стрейтърн и Ванеса Редгрейв. Съвсем наскоро Voltage засне Killer Joe режисиран от Били Фридкин и с участието на Матю Макконъхи, Емил Хърш, Джина Гершон, Джуно Темпъл и Томас Хейдън Чърч. Killer Joe дебютира през 2011 на Венецианския Филмов Фестивал. Ще бъде представен на 27 юли от LD Entertainment. Наскоро Voltage взе участие в заснемането на The Company You Keep, режисиран от Робърт Редфорд и с участието на самия него и Шая Лебьов, който ще бъде представен през есента на 2012. В момента Voltage подготвя заснемането на The Necessary Death of Charlie Countryman с участието на Шая Лебьов, Евън Рейчъл Ууд, Мадс Микелсън и ще бъде ръководен от мечтателния режисьор Фредрик Бонд. Снимките ще започнат на 23 май в Румъния. Voltage също така напълно финансира предстоящия филм на Джоузеф Гордън Левит, Don Jon’s Addiction, в който той ще ръководи и ще бъде звездата заедно със Скарлет Йохансон и Джулиан Мур. Voltage също съфинансира или продава международни права за George’s Romero’s Diary of the Dead, The Whistleblower, Fire with Fire, Frozen Ground, Peace Love and Misunderstanding, Hours, Thanks for Sharing, Imogene, Ten Year, The Longest Week, Another Happy Day и Summer at Dog Dave's.

В допълнение към игралните филми, Voltage също участва във финансиране, производство и продажба на телевизионни проекти. Voltage наскоро приключи True Justice, 13 епизод на едночасовия сериал, продуциран от Фил Голдфайн и с участието на Стивън Сегал. За първи път в екшън тв сериал. Voltage ще продължи да заснема сериала и сега са в подготовка. Накрая Voltage се занимава с международните продажби на Qualia-Pandora, Splendid и Quadra libraries.



  1. Good Kids (2015) ... Production Company
  2. Fathers and Daughters (2015) ... Production Company
  3. Prisoner of War (2015) ... Production Company
  4. Playing It Cool (2014) ... Production Company
  5. Good Kill (2014) ... Production Company
  6. Burying the Ex (2014) ... Production Company
  7. A Good Man (2014) (V) ... Production Company
  8. A Certain Justice (2014) ... Production Company
  9. Home Invasion (2014/I) ... Production Company (financing)
  10. Force of Execution (2013) ... Production Company
  11. Ambushed (2013) ... Production Company
  12. Dallas Buyers Club (2013) ... Production Company
  13. The Zero Theorem (2013) ... Production Company
  14. Absolute Deception (2013) ... Production Company
  15. Empire State (2013) ... Production Company (in association with)
  16. Don Jon (2013) ... Production Company (presents)
  17. Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden (2012) (TV) ... Production Company
  18. Maximum Conviction (2012) ... Production Company
  19. The Mule (2012) ... Production Company
  20. The Company You Keep (2012) ... Production Company
  21. Generation Um... (2012) ... Production Company
  22. The Magic of Belle Isle (2012) ... Production Company
  23. Rites of Passage (2012/I) ... Production Company
  24. Faces in the Crowd (2011) ... Production Company (in association with)
  25. Killer Joe (2011) ... Production Company
  26. "True Justice: Brotherhood: Part 1 (#1.9)" (2011) ... Production Company
  27. "True Justice: Lethal Justice: Part 2 (#1.8)" (2011) ... Production Company
  28. "True Justice: Lethal Justice: Part 1 (#1.7)" (2011) ... Production Company
  29. "True Justice: Street Wars: Part 2 (#1.6)" (2011) ... Production Company
  30. "True Justice: Dark Vengeance: Part 2 (#1.4)" (2011) ... Production Company
  31. "True Justice: Dark Vengeance: Part 1 (#1.3)" (2011) ... Production Company
  32. "True Justice: Street Wars: Part 1 (#1.5)" (2011) ... Production Company
  33. "True Justice" (2010) ... Production Company
  34. "True Justice: Deadly Crossing: Part 1 (#1.1)" (2010) ... Production Company
  35. "True Justice: Deadly Crossing: Part 2 (#1.2)" (2010) ... Production Company
  36. Game of Death (2010) ... Production Company
  37. Born to Raise Hell (2010) ... Production Company (in association with)
  38. The Whistleblower (2010) ... Production Company
  39. The Traveler (2010/I) ... Production Company (presents)
  40. A Dangerous Man (2009) (V) ... Production Company (in association with)
  41. The Hurt Locker (2008) ... Production Company (presents)
  42. Cali (????) ... Production Company
  43. In the Company of Lies (????) ... Production Company
  44. Near Death (????/II) ... Production Company
  45. The Guns of Christmas Past (????) ... Production Company (production)
  46. The Home (????) ... Production Company
  47. Filmography as: Production Company, Distributor, Miscellaneous Company


Distributor - Filmography


  1. 4 Towers (2015) ... Distributor (2014) (Non-USA) (all media)
  2. Wolf Ticket (2015) ... Distributor (2015) (Non-USA) (all media)
  3. A Good Man (2014) (V) ... Distributor (2014) (worldwide) (all media) (sales)
  4. A Certain Justice (2014) ... Distributor (2014) (Non-USA) (all media) (international sales)
  5. Force of Execution (2013) ... Distributor (2013) (worldwide) (all media) (sales)
  6. Ambushed (2013) ... Distributor (2013) (Non-USA) (all media)
  7. The Canyons (2013) ... Distributor (2013) (Non-USA) (all media)
  8. The Frozen Ground (2013) ... Distributor (2013) (Non-USA) (all media)
  9. Maximum Conviction (2012) ... Distributor (2012) (worldwide) (all media) (sales)
  10. Breathless (2012/I) ... Distributor (2012) (Non-USA) (all media)
  11. Rites of Passage (2012/I) ... Distributor (2011) (Non-USA) (theatrical)
  12. Sacrifice (2011/I) ... Distributor (2011) (non-USA) (all media)
  13. "True Justice" (2010) ... Distributor (2011) (worldwide) (TV)
  14. Game of Death (2010) ... Distributor (2009) (Non-USA) (all media)
  15. Born to Raise Hell (2010) ... Distributor (2010) (USA) (DVD)
  16. Gaturro (2010) ... Distributor (2011) (worldwide) (all media)
  17. I Am Wrath (????) ... Distributor (2014) (Non-USA) (all media)